Ga naar hoofdinhoud

muzikanten die spelen

Quatre Tickets de Swing & Inge Alberts

Quatre Tickets de Swing

Het kwartet Quatre Tickets de Swing is eind 1999 geformeerd door Georg Lankester en bestaat uit vier musici, allen met vele jaren band-ervaring. De verbindende factor voor de vorming van deze groep is de “Hot Club de France stijl“.

Die stijl is al vóór de oorlog ontstaan en eind 1934 werd in Parijs een swingtet geformeerd waarin de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt en meesterviolist Stéphane Grappelli een groot aandeel hadden met hun fabuleuze ritmiek en solowerk. Het bijzondere karakter van dit genre trok de heren van Quatre Tickets de Swing sterk aan.

Quatre Tickets de Swing heeft de viool geruild voor de klarinet en de saxofoon. Een stevig ritme van solo- en slaggitaar gecombineerd met contrabas zorgt voor een optimaal swingende ondersteuning van de klarinettist/saxofonist.

In 2014 kwam zangeres Inge Alberts voor het vocale deel van het repertoire bij het kwartet. Zij zingt vooral melodieën in het Frans, maar ook enkele songs in het Italiaans en Engels.

Tijdens optredens worden instrumentale en vocale stukken afwisselend gespeeld.

André Kerver en Frank Deiman

André Kerver & Frank Deiman

Beiden beroepsmuzikanten met een grote muzikale CV. André was ook op de eerste editie van MidT-H aanwezig.
Beiden muzikanten hebben een breed muzikaal palet en schuwen ook experimentele sessies niet.
Voor deze editie brengen zij het klarinetconcert van Mozart, Eric Vloeimans compositie “Mine Own King am I” en Werken van Astor Piazzolla ten gehore.

Frank Deiman is dirigent, pianist en componist. Hij studeerde piano, koor- en orkestdirectie aan het ArtEZ-conservatorium in Enschede. Hij geeft er nu les, evenals aan het conservatorium in Zwolle.

André Kerver studeerde bij Walter Boeykens, Harry Sparnaay en George Pieterson. Naast zijn functie als soloklarinettist in het Orkest van het Oosten is hij internationaal actief als docent, kamermusicus en solist.

Sense Of Urgency

Sense Of Urgency

Sense Of Urgency is een symfonische, progressieve hardrockband die al een tweetal decennia menig podium, in binnen- en buitenland, op zijn grondvesten heeft laten schudden.
Keiharde onvervalste rocknummers, afgewisseld met zoetgevooisde ballads nemen je mee in een theatrale ambiance.
De band wisselt hun eigen creaties af met het bekende hardrock coverwerk, wanneer daarom gevraagd wordt. Bands als Whitesnake, Deep Purple en Van Halen zijn geen onbekend terrein. Met het eigen werk, dat zich kenmerkt door tempowisselingen, melodieuze lijnen, instrumentale stukken en dynamische zang, heeft de band verschillende prijzen binnen gesleept.

Connected

Connected

Een muzikaal samenwerkingsverband tussen Yvette Herbrink (zang en percussie) en Cigarbox Henri gitaar. Yvette heeft haar sporen als zangeres al ruimschoots verdiend.  Haar fantastische zangstem klinkt het beste in een semi acoustische setting en dat is exact wat  CONNECTED dan ook doet. Herkenbare blues, (classic) rock, country en Americana songs in een nieuw jasje gestoken, waarbij stilzitten of stilstaan onmogelijk is. Ondanks dat dit duo pas sinds januari 2019 bestaat, hebben ze al vele verschillende optredens gedaan. Tijdens Muziek in de tuin wordt Duo CONNECTED aangevuld met Henk Riezebos op percussie en John vd Vegt op gitaar. Uiteraard staan in deze setting ook een aantal (eigen) cigar box guitar songs van Cigarbox Henri op de setlist.

Anique & Robin

Anique & Robin

Wij zijn Robin en Anique en spelen samen een akoestische set met veel variatie: van rock en blues tot pop en vele klassiekers. We kennen elkaar pas sinds een aantal maanden, maar de eerste repetities klinken veel belovend! Wij vullen elkaar perfect aan. Het mooie gitaarspel van Robin en de prachtige zang van Anique; een fantastische combinatie. Wij zijn dan ook erg benieuwd wat het publiek er van vindt. En daarom kijken we er naar uit om samen op te treden.

We zien jullie graag op 12 juni!!

James ON

James ON

Breed georiënteerde, zorgvuldig gekozen covers van o.a. John Mayer, Maroon 5, Imagine Dragons, Jimmy Hendrix of Stone Temple Pilots. Maar dan wel speciaal voor Muziek in de Tuin un-plugged uitgevoerd en van een James ON sausje voorzien.
Van optredens in een café tot aan een setje op een terras, de makkelijk in het gehoor liggende nummers en de energie die de band uitstraalt werken aanstekelijk op het publiek.
Ze zijn te vinden op facebook via de volgende link https://www.facebook.com/James-ON-119983724800318

Decadentia

Decadentia

De Roaring Twenties zijn nu precies een eeuw oud. Daarom wil ik u graag Salon- en Dansorkest Decadentia onder de aandacht brengen.
Met de muziek van Happy Feet , Crazy Rythm, Putting on the Ritz, Me and Jane in a plane en veel andere swingende nummers uit de Roaring Twenties en Glamorous Thirties presenteert crooner Nico Kuiper enthousiast zijn vintage orkest Decadentia.
Er wordt sprankelende entertainment en dansmuziek neergezet ,waarbij uw bezoekers zich wanen in de tijd van de Charleston, de dirigent,The Great Gatsby, Hindy hop en The Lambeth walk. Dit niet alledaags genre dansmuziek kan zeker een verrassende aanvulling zijn voor de bezoekers.
Zie ook: https://decadentia.nl/
En …  facebook.com/decadentia.nl

Muziekhandel Droog

Muziekhandel Droog

Muziekhandel Droog is een semi-akoestische band, uit de omgeving van Raalte, waarbij de nadruk ligt op meerstemmige zang.
Het repertoire bestaat uit een mengeling van pop, folk, country, reggae, luisterliedjes en hier en daar een vleugje jazz of rock.
Naast covers, spelen we ook eigen nummers; een mix die zal verrassen.

Drie mannen en één vrouw kunnen een avondvullend programma verzorgen voor zowel een zittend publiek, de theatrale vorm, maar ook voor fairs, tentoonstellingen, openingen etc., waarbij het volume aangepast kan worden aan de wensen.
www.muziekhandeldroog.nl

 

Rebellious Rose

Rebellious Rose

Wij zijn Simone Ewouds en Aukje Snijders en wij vormen het akoestische duo Rebellious Rose.

Onze liefde voor akoestische meerstemmige zang komt samen in een stijl die zich vooral kenmerkt door uitdagende meerstemmige Country/Americana/Folk-achtige songs met een eigentijds karakter.

De laatste 2 jaar hebben we hard gewerkt aan onze eigen muziek en we kunnen niet wachten het resultaat live te spelen. Ook verrassen we ons publiek graag met niet voor de hand liggende covers in onze geheel eigen stijl. We hebben de afgelopen tijd met veel plezier in de studio gestaan, maar hebben – nu het weer kan – erg veel zin om weer op het podium te staan!

Gitarist Marcel Gerritsen repeteert sinds een tijd met ons mee. Zijn gedeelde muzieksmaak en veelzijdigheid vullen ons geweldig aan met o.a mandoline, pedal steel guitar, banjo en een 3e stem. In de komende tijd zullen we dan ook geregeld met z’n 3-en optreden.
Voor meer informatie, ga naar rebelliousrose.nl.

VocalTime

VocalTime

VocalTime is een verrassend veelzijdige groep die een gezamenlijke passie delen…..muziek.
De groep telt 8 leden waarvan de meesten al de nodige ervaring opgedaan hebben bij andere groepen. Ons repertoire bestaat uit sfeervolle, meest vierstemmige arrangementen van bekende nummers uit de laatste 50 jaar van de popmuziek.
Nummers als Skyfall (Adele) en Bohemian Rhapsody (Queen), maar ook prachtige luisterliedjes zoals ‘Mag ik dan bij jou’ en het nummer ‘Shallow’ uit de film ‘A star is Born’.
De acht stemmen vormen, samen met de veelal eigengemaakte muziekbanden, de basis voor een kleurrijk en harmonieus geheel.

Blacksilver

Blacksilver

Opgetrokken vanuit de puinhopen van Corona: de gloednieuwe band Blacksilver! De mannen hebben de -frustratie van- de coronaperiode gebruikt en zijn een stevige band gestart. Er is een, tegen blues aan schurkend, rockmonster gecreëerd met louter eigen liedjes.

Blacksilver is a new rock formation from Zwolle. Pulled up from the rubble of the corona period and based in a deep love and appreciation for the raw rock sound, they also dip their toes in bluesy waters to create a rock monster with all original material. With a live show that’ll guarantee to get any audience moving!

Members:
Alain Hermans – Bass/Vocals
Raymond van Olphen – Guitars
Alex Akkerman – Guitars/Vocals
Arvid Jeuring – Drums

Celtic Mist

Celtic Mist

Gek op Ierse folkmuziek? Dan is Celtic Mist een bandje dat u moet zien deze zondagmiddag. Een rijk repertoire aan Ierse muziek. Nummers als Dirty Old Town, Two Islands Swans, Lovely rose of Clare, The Fields of Athenry,  Summer in Dublin … te veel om op te noemen, allemaal nummers die deze band met veel plezier voor u speelt.
In Celtic Mist spelen Wim Hofman, Nico van Harten en Bert Jansen.

Snooze

Snooze

Wij zijn snooze, een band die in elk soul, funk, pop, blues en rocknummer een vleugje Snooze aanbrengt. Energiek, jong en allemaal dezelfde enthousiasme voor muziek.
Ieder van ons heeft al enige ervaring in de muziek en heeft al een eerdere band gehad.
In maart 2021 zijn onze paden bij elkaar gekomen en het klikte gelijk! Allemaal hetzelfde idee over waar we naartoe willen en natuurlijk het belangrijkste dezelfde passie, namelijk: anderen entertainen met onze muziek!

Play it Again

Play it Again

Begonnen in 1989 met een paar vrienden die in die tijd akoestisch speelden en bij elkaar kwamen. MTV begon met ‘Unplugged’ Eric Clapton kwam met een akoestische cd en vele artiesten volgden. Na vijf jaar zijn we zeven jaar gestopt voor het gezin. Inmiddels met Brigitte als frontvrouw en Michiel op drum, plus een frisse setlist, klaar om weer on the road te zijn. De Live Sessions van PlayItAgain zijn een feestje, of het akoestisch of elektrisch moet zijn, van festivals tot een huiskameroptreden. Als ‘Vriendenband’ van Erwin Nyhoff zijn we ook samen te boeken.
Bezoek onze site voor meer info: Play it Again.nl

Back To Top